Hur funkar det? - Redovisningstjänst Stina Hallgren

Till innehåll

Huvudmeny:

Hur funkar det?

Vi kommer först överens om i vilken omfattning du vill ha hjälp. Vi skriver ett avtal som specificerar det vi kommit överens om så att både du och jag vet vad som gäller.

Du samlar sedan ihop alla fakturor, kvitton, kontoutdrag och andra handlingar som rör ditt företag och skickar dem till mig, förslagsvis varje vecka för mellanstora företag, varje månad för mindre företag, och varje kvartal för väldigt små företag. Du kan även lämna papperen personligen till mig eller direkt i min brevlåda, om du hellre vill det. Jag sköter resten, och du kan koncentrera dig helt på din verksamhet.

Om du vill att jag tar hand om hela din momsredovisning så kan jag bli Deklarationsombud åt dig hos Skatteverket. Då redovisar jag din moms elektroniskt direkt på Skatteverkets hemsida, sedan mailar/skickar jag uppgifterna till dig, med besked om hur mycket moms du ska betala in. På det här viset kan jag om du vill också lämna in din inkomstdeklaration elektroniskt när det är dags för det. Du kan läsa mer om hur det fungerar på Skatteverkets hemsida
.

Varje månad (eller kvartal) skickar jag dig rapporter över ditt företags resultat och ekonomiska ställning, på papper eller via mail. Om du vill kan du dessutom få en digital fil som du kan läsa in i ett bokföringsprogram på din egen dator, så att du själv kan se i detalj vad som händer i ditt företag, och ta ut egna rapporter. Jag använder redovisningsprogram från VismaSPCS, som jag är mycket nöjd med. Du kan dock ha vilket bokföringsprogram du vill, bokföringsfilen går att läsa in i alla bokföringsprogram.

När varje period (månad eller kvartal) är bokförd och klar, skickar jag också min faktura på utförda tjänster och ev. utlägg för porto, som du har 15 dagar på dig att betala.

Du ringer eller mailar mig om du har några frågor eller om du behöver råd i någon ekonomisk fråga, och jag kontaktar dig om det är något som är oklart. Självklart kan vi också träffas om det behövs.

Enkelt och smärtfritt, så du får mer tid över till annat!

 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny